ßßß
Moje ulubione muffiny, pierwsze jakie kiedykolwiek zrobiłam i aż dziwię się, że piszę o nich dopiero teraz. Ostatnio nie mam za dużo czasu dla siebie, więc takie babeczki sprawdzają się idealnie jako drugie śniadanie. Piekę je jeszcze przed zajęciami, pakuję do kolorowej torebki i jestem gotowa do wyjścia. Smakują wszystkim, bez wyjątku. Tego jestem pewna :-)Przepis pochodzi ze strony For the body and soul ; podaję tak, jak zawsze robięSkładniki:375g mąki2 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soli6-7 łyżeczek cynamonu1 łyżeczka imbiru3 łyżki cukru100g masła, rozpuszczonego2 jajka170ml mleka2 jabłka- obrane i pokrojone w kostkęOsobno połączyć suche i mokre składniki, następnie wymieszać wszystko razem i dodać jabłka. Ciasto przełożyć do papilotek i piec w piekarniku nagrzanym do 200 °C przez 15 minut.