Wykonanie
Moje ulubione muffiny, pierwsze jakie kiedykolwiek zrobiłam i aż dziwię się, że piszę o nich dopiero teraz. Ostatnio nie mam za dużo czasu dla siebie, więc takie babeczki sprawdzają się idealnie jako drugie śniadanie. Piekę je jeszcze przed zajęciami, pakuję do kolorowej
torebki i jestem gotowa do wyjścia. Smakują wszystkim, bez wyjątku. Tego jestem pewna :-)Przepis pochodzi ze strony For the
body and
soul ; podaję tak, jak zawsze robięSkładniki:375g
mąki2 łyżeczki
proszku do pieczeniaszczypta
soli6-7 łyżeczek
cynamonu1 łyżeczka
imbiru3 łyżki
cukru100g
masła, rozpuszczonego2
jajka170ml
mleka2
jabłka- obrane i pokrojone w kostkęOsobno połączyć suche i mokre składniki, następnie wymieszać wszystko razem i dodać
jabłka. Ciasto przełożyć do papilotek i piec w piekarniku nagrzanym do 200 °C przez 15 minut.