Wykonanie

Do Tajskiej zupy byłam trochę sceptycznie nastawiona, a niepotrzebnie. Smakuje pysznie! Zamieniłam
kurczak na
indyka, ale różnica
mięsa nie zmienia smaku tej przepysznej zupy :)

Składniki:
Winiary Pomysł na… Tajską zupę z
kurczakiem500g
fileta z indyka200g
cukinii150g
marchewki50g
korzenia pietruszki150g
pieczarek100g
cebuli50g
pora5 łyżek
oliwy (3 + 2)1litr
wody (750 + 250)
Filet z indyka kroimy na podłużne paski, a następnie smażymy na 3 łyżkach
oleju, około 5 minut.
Cukinię,
marchewkę,
pietruszkę,
cebulę i
pora kroimy w podłużne, cienkie paseczki.
Pieczarki kroimy w plastry.
Marchewkę,
pietruszkę i
pieczarki wrzucamy do rondla z rozgrzanym
olejem (2 łyżkami) i dusimy około 5 minut. Następnie dodajemy
cebulę,
pora i
cukinię i dusimy jeszcze około 3 minut, po czym zalewamy jarzyny 750 ml
wody i zagotowujemy.Większą zawartość saszetki wsypujemy do 250 ml
wody i mieszamy. Następnie wlewamy do gotujących się jarzyn i ponownie zagotowujemy mieszając.Następnie wsypujemy zawartość mniejszej saszetki i
mięso. Całość razem mieszamy, gotujemy około minuty i podajemy.R E K L A M A