Niechcący usunęłam przepis na razową pizzę, który dodałam z okazji Międzynarodowego Dnia Pizzy (09 . 02), więc dodaje go ponownie:)Przypominam przepis na ciasto:Składniki:1/2 opakowania świeżych drożdży2 szklanki mąki pszennej razowej1/2 filiżanki ciepłej wodyszczypta soliszczypta cukru1 łyżka oliwy z oliwekziołaPrzygotowanie:Drożdże zalej wodą i odstaw na 10min. Wszystkie sypkie produkty wsyp do miski i wydrąż dziurę. Po 10 min wlej roztwór do wgłębienia i wyrób ciasto. Dodaj oliwę i posiekane zioła. Ciasto musi odchodzić od miski i dłoni, jeśli się tak nie dzieje dodaj mąki. Odstaw na 30minDodatki:80g świeżego szpinaku1/3 kostki sera feta2 pomidorkisól, pieprz, ziołaSos czosnkowy:1 kubeczek jogurtu naturalnego 1% tłuszczu1 płaska łyżka JogoMajo (majonezjogurtowy bądź inny light)3 ząbki czosnkusól, pieprzzioła (opcjonalnie)Przygotowanie:Wszystkie składniki na sos czosnkowy mieszam w jednej miseczce i odstawiam, aby się przegryzły.Na uformowanym cieście nakładam sos, następnie liście świeżego szpinaku, pomidory i ser feta. Wkładam do piekarnika rozgrzanego do 220*C i piekę przez 10-15min.Smacznego!:)