ßßß
 
            
        
 Składniki:Ciasto:3 filiżanki mąki pszennej2 filiżanki cukru1/2 filiżanki ciemnego kakao2 łyżeczki sody1 łyżeczka soli2 filiżanki gorącej wody3/4 filiżanki oleju2 łyżki octu1 łyżka kawy rozpuszczalnej, granulowanejKrem:5 łyżek serka mascarpone2/3 szklanki śmietanki 30%100 g gorzkiej czekolady2 łyżeczki cukru z waniliądekoracja: truskawki, maliny, wiśnieW misce wymieszać wszystkie suche składniki ciasto. W drugiej połączyć wodę, kawę, olej, ocet i aromat waniliowy. Połączyć oba rodzaje składników. Ciasto wyłożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.Piec 30- 40 minut w 200 stopniach. Ostudzić.Mascarpone ubić z kremówką i cukrem, dodać ostudzoną, rozuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę, zmiksować pomownie. Krem przełożyć na ciasto, chłodzić 2- 24 godziny. Dekorować owocami tuż przed podaniem. Smacznego!
Składniki:Ciasto:3 filiżanki mąki pszennej2 filiżanki cukru1/2 filiżanki ciemnego kakao2 łyżeczki sody1 łyżeczka soli2 filiżanki gorącej wody3/4 filiżanki oleju2 łyżki octu1 łyżka kawy rozpuszczalnej, granulowanejKrem:5 łyżek serka mascarpone2/3 szklanki śmietanki 30%100 g gorzkiej czekolady2 łyżeczki cukru z waniliądekoracja: truskawki, maliny, wiśnieW misce wymieszać wszystkie suche składniki ciasto. W drugiej połączyć wodę, kawę, olej, ocet i aromat waniliowy. Połączyć oba rodzaje składników. Ciasto wyłożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.Piec 30- 40 minut w 200 stopniach. Ostudzić.Mascarpone ubić z kremówką i cukrem, dodać ostudzoną, rozuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę, zmiksować pomownie. Krem przełożyć na ciasto, chłodzić 2- 24 godziny. Dekorować owocami tuż przed podaniem. Smacznego!