ßßß
 
            
        
 Składniki:Ciasto:3 filiżanki mąki pszennej1,5 filiżanki cukru4 łyżki ciemnego kakao2 łyżeczki sodyszczypta soli2 filiżanki gorącej wody3/4 filiżanki oleju2 łyżki octu1 niepełna łyżka kawy rozpuszczalnejKrem:1 szklanka kremówki4 łyżki serka mascarpone3 łyżki cukru pudru2 łyżeczki cukru z waniliąWszystkie suche i mokre składniki ciasto połączyć w 2 pojemnikach. Do suchych wlać mokre- nie odwrotnie- i dokładnie wymieszać. Przelać do keksówki lub odrobinę większej blachy i piec 30- 40 minut w 180 stopniach. Ciasto wyjąć z blachy, wystudzić. Przygotować krem: mascarpone zmiksowaćz kremówką, aż masa będzie gęsta, dodać cukier, wymieszać, wyłożyć na przepołowiene ciasto, przykryć drugą częścią. Chłodzić 2 godziny do doby (im dłużej będziemy go chłodzić, cisto będzie smacznejsze). Smacznego!A tutaj jeszcze niedzielny World Baking Day:
Składniki:Ciasto:3 filiżanki mąki pszennej1,5 filiżanki cukru4 łyżki ciemnego kakao2 łyżeczki sodyszczypta soli2 filiżanki gorącej wody3/4 filiżanki oleju2 łyżki octu1 niepełna łyżka kawy rozpuszczalnejKrem:1 szklanka kremówki4 łyżki serka mascarpone3 łyżki cukru pudru2 łyżeczki cukru z waniliąWszystkie suche i mokre składniki ciasto połączyć w 2 pojemnikach. Do suchych wlać mokre- nie odwrotnie- i dokładnie wymieszać. Przelać do keksówki lub odrobinę większej blachy i piec 30- 40 minut w 180 stopniach. Ciasto wyjąć z blachy, wystudzić. Przygotować krem: mascarpone zmiksowaćz kremówką, aż masa będzie gęsta, dodać cukier, wymieszać, wyłożyć na przepołowiene ciasto, przykryć drugą częścią. Chłodzić 2 godziny do doby (im dłużej będziemy go chłodzić, cisto będzie smacznejsze). Smacznego!A tutaj jeszcze niedzielny World Baking Day: