ßßß
 
            
         Składniki (na formę 21x21 lub tortownicę o średnicy 23cm):filiżanka = szklanka 250ml3 filiżanki maki pszennej2 filiżanki cukru1/2 filiżanki ciemnego kakao2 łyżeczki sody1 łyżeczka soli2 filiżanki gorącej wody3/4 filiżanki oleju2 łyżki octu1 łyżka kawy rozpuszczalnej (granulek)aromat waniliowy na wierzch: dowolne owoce ja użyłam do jednego ciasta ananasa z puszki a do drugiej wiśni i płatków migdałów które wsypałam do ciasta, 2 łyżki grubego cukru
Składniki (na formę 21x21 lub tortownicę o średnicy 23cm):filiżanka = szklanka 250ml3 filiżanki maki pszennej2 filiżanki cukru1/2 filiżanki ciemnego kakao2 łyżeczki sody1 łyżeczka soli2 filiżanki gorącej wody3/4 filiżanki oleju2 łyżki octu1 łyżka kawy rozpuszczalnej (granulek)aromat waniliowy na wierzch: dowolne owoce ja użyłam do jednego ciasta ananasa z puszki a do drugiej wiśni i płatków migdałów które wsypałam do ciasta, 2 łyżki grubego cukru Przygotowanie:W misce wymieszać wszystkie suche składniki. W drugiej połączyć wodę, kawę, olej, ocet i aromat waniliowy. Połączyć oba rodzaje składników. Ciasto wyłożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu rozłożyć owoce, posypać grubym cukrem. Piec ok. 40 minut (lub nieco dłużej, aż patyczek włożony do ciasta będzie czysty) w 180 C.
Przygotowanie:W misce wymieszać wszystkie suche składniki. W drugiej połączyć wodę, kawę, olej, ocet i aromat waniliowy. Połączyć oba rodzaje składników. Ciasto wyłożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu rozłożyć owoce, posypać grubym cukrem. Piec ok. 40 minut (lub nieco dłużej, aż patyczek włożony do ciasta będzie czysty) w 180 C.
 Smacznego:)
Smacznego:)