Wykonanie
            Składniki:- 3 szklanki 
mąki pszennej- 2 niepełne szklanki 
cukru- 1 łyżeczka 
soli- 2 łyżeczki 
sody- 1/2 szklanki ciemnego 
kakao- 2 szklanki gorącej 
wody- 1 łyżka 
kawy rozpuszczalnej- 2 łyżki 
octu- 3/4 szklanki 
oleju*dodatkowo- ulubione 
owoce (użyłam 
ananasa)- 
brązowy cukier do posypaniaSposób przygotowania:1. Do miski wlewamy 
wodę, 
ocet, 
oliwę, wsypujemy 
kawę, następnie dodajemy wymieszane 
sypkie produkty, miksujemy na gładką masę. Ciasto wykładamy na średnią blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, układamy 
owoce, wierzch dodatkowo można posypać 
brązowym cukrem.2. Ciasto pieczemy ok. 50 min. w 180 stopniach, po tym czasie zostawiamy jeszcze na kilka min. w uchylonym piekarniku.Inspiracja: alebabka
