Wykonanie

Mocno
czekoladowy, kremowy, po prostu boski! Pachnie
czekoladowym latem, wakacjami, pierwszymi
malinami. Myślę, że fajnym dodatkiem
smakowym będzie
syrop malinowy- w cieście lub
dżem malinowgo nałożony już na gotowy torcik.

Ciasto:3 filiżanki
mąki pszennej2 filiżanki
cukru1/2 filiżanki ciemnego
kakao2 łyżeczki
sody1 łyżeczka
soli2 filiżanki wrzątku3/4 filiżanki
oleju2 łyżki
octu1 łyżka
kawy rozpuszczalnej, granulowanejKrem:150 g
serka mascerpone1/2 szklanki kremówki100 g
gorzkiej czekoladymaliny do dekoracji

W misce wymieszać wszystkie suche składniki. W drugiej połączyć
wodę,
kawę,
olej,
ocet i
aromat waniliowy. Połączyć oba rodzaje składników. Ciasto wyłożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.Piec 30- 40 minut w 180 stopniach.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej. Kremówkę ubić na sztywno, dodać
serek i wystudzoną
czekoladę, zmiksować. Przełożyć na ciasto. Chłodzić 2- 12 godzin. Udekorować
malinami. Smacznego;)