ßßß
 
            
         Mocno czekoladowy, kremowy, po prostu boski! Pachnie czekoladowym latem, wakacjami, pierwszymi malinami. Myślę, że fajnym dodatkiem smakowym będzie syrop malinowy- w cieście lub dżem malinowgo nałożony już na gotowy torcik.
Mocno czekoladowy, kremowy, po prostu boski! Pachnie czekoladowym latem, wakacjami, pierwszymi malinami. Myślę, że fajnym dodatkiem smakowym będzie syrop malinowy- w cieście lub dżem malinowgo nałożony już na gotowy torcik. Ciasto:3 filiżanki mąki pszennej2 filiżanki cukru1/2 filiżanki ciemnego kakao2 łyżeczki sody1 łyżeczka soli2 filiżanki wrzątku3/4 filiżanki oleju2 łyżki octu1 łyżka kawy rozpuszczalnej, granulowanejKrem:150 g serka mascerpone1/2 szklanki kremówki100 g gorzkiej czekoladymaliny do dekoracji
Ciasto:3 filiżanki mąki pszennej2 filiżanki cukru1/2 filiżanki ciemnego kakao2 łyżeczki sody1 łyżeczka soli2 filiżanki wrzątku3/4 filiżanki oleju2 łyżki octu1 łyżka kawy rozpuszczalnej, granulowanejKrem:150 g serka mascerpone1/2 szklanki kremówki100 g gorzkiej czekoladymaliny do dekoracji W misce wymieszać wszystkie suche składniki. W drugiej połączyć wodę, kawę, olej, ocet i aromat waniliowy. Połączyć oba rodzaje składników. Ciasto wyłożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.Piec 30- 40 minut w 180 stopniach.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Kremówkę ubić na sztywno, dodać serek i wystudzoną czekoladę, zmiksować. Przełożyć na ciasto. Chłodzić 2- 12 godzin. Udekorować malinami. Smacznego;)
W misce wymieszać wszystkie suche składniki. W drugiej połączyć wodę, kawę, olej, ocet i aromat waniliowy. Połączyć oba rodzaje składników. Ciasto wyłożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.Piec 30- 40 minut w 180 stopniach.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Kremówkę ubić na sztywno, dodać serek i wystudzoną czekoladę, zmiksować. Przełożyć na ciasto. Chłodzić 2- 12 godzin. Udekorować malinami. Smacznego;)