Wykonanie
Pyszne, kruche babeczki wypełnione
waniliową bitą śmietaną i sezonowymi
owocami z
czekoladą lub
miętą. Możecie do nich włożyć też
borówki,
jagody czy
jeżyny, albo
cukrowe pianki,
czekoladowe dropsy i karmelowe
cukierki. Jeżeli chcecie przyśpieszyć proces przygotowania użyjcie gotowych babeczek lub tak jak tu, pomińcie je ;)
70 g miękkiego
masła30 g
cukru pudru300 g
mąki1/2 szklanki
kefiru lub
śmietanyłyżeczka
cukru z
waniliąszklanka kremówki2 łyżki
cukru pudrułyżeczka
cukru z
waniliąkoszyczek
malinmięta lub wiórki z
gorzkiej czekoladyMasło posiekać z
mąką, dodać
cukier puder,
cukier z
wanilią i
śmietanę, szybko zagnieść ciasto. Rozwałkować (2- 3 mm), szklanką wycinać koła i wykładać nimi foremki do babeczek (15- 17). Piec 10- 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Kremówkę ubić z
cukrem i
cukrem waniliowym na sztywno. Do ostudzonych babeczek nakładać
bitą śmietanę,
maliny i dekorować
miętą lub wiórkami czekoladowymi. Smacznego!