Wykonanie
Przy okazji tego wpisu od którego czytania już się chudnie obicałam, że zasypię Was przepisami na dania z mojej diety. Minęło kilka dni, a robi się coraz bardziej słodko...;) Obiecuję jednak, że juz od jutra
będę Was gościć obiadami, przekąskami i śniadaniami, opisanymi etykietą 'dietetycznie'!
35 g zimnego
masła30 g
cukru pudru150 g
mąki1/4 szklanki
kefiru lub
śmietanyłyżeczka
cukru z
wanilią100 g
czekolady70 ml kremówki
porzeczki do dekoracji
Masło utrzeć na puch z
cukrem pudrem. Dodać
mąkę i
cukier z
wanilią, jeszcze raz zmiksować. Dodać
śmietanę, wymieszać dłonią, przełożyć na stolnicę. Zagnieś gładkie ciasto podsypując
mąką, chłodzić 15- 30 minut. Po tym czasie rozwałkować i wyłożyć formę do tarty (użyłam tortownicy) Piec 15- 25 minut w 180 stopniach, wystudzić.Połamaną na kostki
czekoladę podgrzać w rondelku z kremówką. Jeszcze ciepły mus przelać na tartę, odłożyć do zastygnięcia, udekorować. Smacznego!