Wykonanie
Czekoladowe ciasto z mikrofalówki na pewno nie smakuje tak dobrze, jak ciasta, które spędzają godzinę w piekarniku, jest jednak całekiem smaczne, a jego przygotowanie zajmuje mniej niż 5 minut! Możecie jeść je prosto z kubka lub podać na talerzyku- dla ułatwienia sobie wyciągania, wystarczy polmarować naczynie
masłem lub
olejem. Do środka proponuję dodać łyżkę
dżemu-ciasto będzie wilgotniejsze i bardziej miękkie. Pamiętajcie, by od czasu do czasu sprawdzać stan ciasta w mikrofalówce, wtedy na pewno się nie przypali :)
3 łyżki
mąki2 łyżki
kakaołyżka
cukru lub
miodułyżka
oleju3 łyżki
wody gazowanej2 łyżki
mlekaMąkę,
kakao i
cukier wymieszać w kubku, dodać
olej,
wodę i
mleko, połączyć. Podgrzewać przez 2- 3 minuty, na najwyższej mocy mikrofalówki. Smacznego!