Wykonanie
Nadzieja.

2 szklanki
mąki + 1 łyżka
szklanka
mleka1,5 szklanki
wody gazowanej
jajko3 łyżki
oleju2 łyżki
cukrułyżka
kakaoMleko,
wodę,
olej i
jajko wymieszać trzepaczką ze sobą.
Dodać 2 szklanki
mąki i
cukier, połączyć na gładką masę.
Odlać pół szklanki masy do szklanki, dodać łyżkę
mąki i łyżkę
kakao - wymieszać porządnie.
Rozgrzaną patelnię przed pierwszym naleśnikiem lekko natłuścić.
Wlać na patelnię porcję jasnego ciasta, a na nie wylać łyżeczką ciasto ciemne robiąc zawijaski.
Czekać aż pierwsza strona naleśnika się upiecze i przełożyć na drugą stronę.
Podawać zawinięte w ruloniki - u mnie z sosem
tofii i
płatkami migdałów.