Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Oliwki,
kapary i pekinkaZapiekanka z
makaronu boczku ... »Szaszłyki och jak dawno ich nie robiłam , aż normalnie chce się zjeść teraz jeSKŁADNIKI:1 kg
szynki2
papryki czerwonepół kg
pieczarek2 duże
cebule2 rosołki wołowe
oliwa z oliwek szklanka
olej 1 łyżkaPRZYGOTOWANIE:1-
Szynkę 1 kg kroimy na małe kawałeczki2- Do miseczki wkruszamy 2 kostki rosołu wołowego i zalewamy
oliwa z oliwek 1 szklanka
oliwy mieszamy aby się rozpuścił rosół wkładamy
mięso do tej marynaty i trzymamy 1 godzinę3- Pół kilo
pieczarek myjemy i kroimy w grubsze plastry4-
papryke czerwoną kroimy w kawałki do nadziania oraz
cebule w talarki 2 duże
cebule 10 patyczków do szaszłyków5- Nadziewamy patyczki
mieso pieczarki papryka cebula tak na przemian6- do natłuszczonej formy żaroodpornej wlewamy odrobine
oleju i wkłądamy szaszłyki marynata która nam zostanie polewamy szaszłyki wkłądamy do pieca na 180 stopni zapiekamy około 1,1/2 godziny przewracając od czasu do czasu aby nam sie nie spiekło
mięsko smacznego
wtorek, 07 lutego 2012, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter