Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Murzynek zawsze smacznyGulasz z żolądków »Słodkości
biszkoptowo-
galaretkoweSKŁADNIKI:200 g
margaryny Kasia5
jajekcukier puder 150 gram
mąka tortowa 10 łyżek
kakao 3 łyżki2 budynie
cytrynowesok z cytryny 3 łyżki
mleko 500 mili
galaretka agrestowa 1 sztukaposypka ciemnaPRZYGOTOWANIE:1-Ubijamy osobno
białka ze szczyptą
soli2-
Żółtka ubijamy z
cukrem pudrem dodajemy ubite
białka3- Dodajemy
mąkę z
kakao przesiane przez sitko i delikatnie mieszamy4- Na koniec dodajemy 50 gram rozpuszczonej ostudzonej Kasi5- Wylewamy na dużą blaszkę na papier do pieczenia ciasto
biszkoptowe6- Upieczony wystudzony
biszkopt przecinamy w poprzek7-Wycinamy serduszka foremką i wyjmujemy jeKrem
cytrynowy1- Będzie nam potrzebne pól litra
mleka z czego odlewamy 1 szklankę i wsypujemy do niej
budyń cytrynowy należy wymieszać2- Do gotującego
mleka wlewamy rozmieszany
budyń cytrynowy i mieszamy cały czas do stężenia3-Studzimy
budyń4- 150 gram Kasi miksujemy na puch dodajemy ostudzony
budyń i miksujemy na masę5 -Przekładamy ciasto kremem a następnie w miejsca wyciętych serduszek wlewamy zastygniętą
galaretkę agrestowąwtorek, 06 grudnia 2011, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter