ßßß Cookit - przepis na Cos słodkiego i dobrego

Cos słodkiego i dobrego

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Murzynek zawsze smaczny
Gulasz z żolądków »
Słodkości biszkoptowo- galaretkowe
SKŁADNIKI:
200 g margaryny Kasia
5 jajek
cukier puder 150 gram
mąka tortowa 10 łyżek
kakao 3 łyżki
2 budynie cytrynowe
sok z cytryny 3 łyżki
mleko 500 mili
galaretka agrestowa 1 sztuka
posypka ciemna
PRZYGOTOWANIE:
1-Ubijamy osobno białka ze szczyptą soli
2- Żółtka ubijamy z cukrem pudrem dodajemy ubite białka
3- Dodajemy mąkę z kakao przesiane przez sitko i delikatnie mieszamy
4- Na koniec dodajemy 50 gram rozpuszczonej ostudzonej Kasi
5- Wylewamy na dużą blaszkę na papier do pieczenia ciasto biszkoptowe
6- Upieczony wystudzony biszkopt przecinamy w poprzek
7-Wycinamy serduszka foremką i wyjmujemy je
Krem cytrynowy
1- Będzie nam potrzebne pól litra mleka z czego odlewamy 1 szklankę i wsypujemy do niej budyń cytrynowy należy wymieszać
2- Do gotującego mleka wlewamy rozmieszany budyń cytrynowy i mieszamy cały czas do stężenia
3-Studzimy budyń
4- 150 gram Kasi miksujemy na puch dodajemy ostudzony budyń i miksujemy na masę
5 -Przekładamy ciasto kremem a następnie w miejsca wyciętych serduszek wlewamy zastygniętą galaretkę agrestową
wtorek, 06 grudnia 2011, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2011/12/Cos-slodkiego-i-dobrego.html