Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« BrownieMurzynek zawsze smaczny »Pyszne
ciasteczka z krememOto
ciasteczka adwentowe bardzo bym chciała obdarować nimi rodzinę i znajomych :)SKŁADNIKI:200 g
margaryny Kasia5
jajekcukier puder 150 gram
mąka tortowa 10 łyżek
kakao 3 łyżkikrem karpatko-wy
mleko 500 mili
cynamon 2 łyżeczkiPRZYGOTOWANIE:
Biszkopt:1-Ubijamy osobno
białka ze szczyptą
soli.2-
Żółtka ubijamy z
cukrem pudrem dodajemy ubite
białka.3- Dodajemy
mąkę z
kakao przesiane przez sitko i delikatnie mieszamy.4- Na koniec dodajemy 50 gram rozpuszczonej ostudzonej Kasi, oraz
cynamon.5- Wylewamy na dużą blaszkę na papier do pieczenia ciasto
biszkoptowe.6- Upieczony wystudzony
biszkopt przecinamy w poprzek.7-Wycinamy serduszka foremką.Krem karpatko -wy1- Będzie nam potrzebne pól litra
mleka z czego odlewamy 1 szklankę i wsypujemy do niej krem karpatko-wy należy wymieszać.2- Do gotującego
mleka wlewamy rozmieszany krem karpatko-wy i mieszamy cały czas do stężenia.3-Studzimy
budyń.4- 150 gram Kasi miksujemy na pych dodajemy ostudzony krem karpatko-wy i miksujemy na masę.5 -Przekładamy nasze serduszka kremem przykrywamy drugim serduszkiem i dekorujemy kremem. Wyglądają znakomicie pachną cudownie smakują wybornie .
wtorek, 06 grudnia 2011, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter