Wykonanie
składnikiciasto* 1 i 1/3 szklanki
mąki* 1
jajko i 1
żółtko* 2 łyżki
cukru pudru* 100 g zimnej
margaryny Kasia z
masłem* szczypta
solinadzienie* 400 g puree z dyni* 1/2 szklanki
cukru* 2
jajka* 180 g
mleka skondensowanego niesłodzonego* 1 łyżeczka
cynamonu* 1/4 łyżeczki
imbiru mielonego* szczypta
soliSposób wykonaniaciasto
Mąkę przesiać, dodać
sól,
cukier puder, pokrojoną w kostkę
margarynę Kasia,
jajko,
żółtko i szybko zagnieść ciasto.Ciasto rozwałkować i wyłożyć formę do tarty wysmarowaną tłuszczem, dno ponakłuwać.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 200°C do lekkiego zrumienienia.nadzienieW misce wymieszać puree z dyni,
cukier,
cynamon,
imbir,
sól.Następnie dodać
jajka i
mleko skondensowane i dokładnie wymieszać.Wylać na podpieczone ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika.Piec w temp. 180°C do momentu ścięcia masy, ok.50 min.
Beata ZEntuzjastka wszystkiego co azjatyckie, uwielbia ostre jedzenie. Wasabi jest już słabe ;) Fanka anime, Cloud 9 i lubi czasem w coś zagrać.