ßßß
składnikiciasto* 1 i 1/3 szklanki mąki* 1 jajko i 1 żółtko* 2 łyżki cukru pudru* 100 g zimnej margaryny Kasia z masłem* szczypta solinadzienie* 400 g puree z dyni* 1/2 szklanki cukru* 2 jajka* 180 g mleka skondensowanego niesłodzonego* 1 łyżeczka cynamonu* 1/4 łyżeczki imbiru mielonego* szczypta soliSposób wykonaniaciastoMąkę przesiać, dodać sól, cukier puder, pokrojoną w kostkę margarynę Kasia, jajko, żółtko i szybko zagnieść ciasto.Ciasto rozwałkować i wyłożyć formę do tarty wysmarowaną tłuszczem, dno ponakłuwać.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 200°C do lekkiego zrumienienia.nadzienieW misce wymieszać puree z dyni, cukier, cynamon, imbir, sól.Następnie dodać jajka i mleko skondensowane i dokładnie wymieszać.Wylać na podpieczone ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika.Piec w temp. 180°C do momentu ścięcia masy, ok.50 min.
Beata ZEntuzjastka wszystkiego co azjatyckie, uwielbia ostre jedzenie. Wasabi jest już słabe ;) Fanka anime, Cloud 9 i lubi czasem w coś zagrać.