Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Kurczak w marynacieMakowiec-japoński z
jabłkami ... »Nie ma to jak zupa lekko strawna pyszna i Pomidorowa za którą u mnie przepadają :). Tym razem postanowiłam dodać trochę innych przypraw niż dotychczas . Zupa wyszła inna ale tez bardzo smaczna .Nic prostszego gotujemy rosół na pałkach z
kurczaka dodajemy
listki laurowe,
ziele angielskie,
sól pieprz kardamon i
gozdziki . Po ugotowaniu rosołu wyjmujemy nasze
przyprawy albo i nie to zależy od was . Dodajemy
pomidory z puszki gotowałam , aż się rozgotowały ( Jednak kiedy widać kawałki
pomidora fajniej wygląda) . Podawałam z
makaronem .
kurczak pałki 4 szt
woda 3 litry ( po ugotowaniu będzie
wywar 2,5 litra)4
goździki2 ziarenka
kardamonulistek laurowy Kamis 3 szt
ziele angielskie Kamis 3 szt2 puszki całych
pomidorków bez skórki1/2 szklanki białego
wytrawnego wina2 łyżki płynnego
miodułyżeczka świeżo startej
skórki pomarańczowejszczypta
kardamonu w proszku Kamis
sól prowansalska Kamis do smaku
pieprz biały Kamis do smaku

piątek, 24 maja 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter