ßßß Cookit - przepis na Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Sernik z polewą i bakaliami
Kurczak w marynacie czosnkowo ... »
Pierogi z kiszonej kapusty i grzybków suszonych
Pierogi ostatnio dosyć często są na moim stole :)
Ciasto na pierogi:
maka tortowa 500 gram
woda gorąca 1 szklanka
1 jajko
sól do smaku
Farsz:
500 gram kapusty kiszonej
przecier pomidorowy 3 łyżki
ziele angielskie 2 szt Kamis
listek laurowy 3 szt Kamis
suszone grzybki garść
sól prowansalska do smaku Kamis
1. Na stolnicę wsypujemy mąkę tortową.
2. Dodajemy wodę wymieszaną z jajkiem.
3. Dodałam odrobinę soli i wyrobiłam ciasto.
4.Grzyby zalałam wrzątkiem zostawiłam na godzinę i odsączyłam dodałam do kapusty którą dusiłam na patelni .
5 .Dorzuciłam listek i ziele oraz przecier pomidorowy .
6.Po godzinie duszenia miałam gotowy farsz .
7.Rozwałkowałam ciasto i szklanką wycinałam kółka lepiłam pierożki i wrzucałam je do gotującej osolonej wody .
8 Po 5 minutach wyjmowałam .
środa, 17 lipca 2013, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2013/07/Pierogi-z-kapusta-i-grzybami.html