Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Sernik z polewą i
bakaliamiKurczak w marynacie
czosnkowo ... »Pierogi z
kiszonej kapusty i
grzybków suszonychPierogi ostatnio dosyć często są na moim
stole :)Ciasto na pierogi:
maka tortowa 500 gram
woda gorąca 1 szklanka1
jajkosól do smakuFarsz:500 gram
kapusty kiszonejprzecier pomidorowy 3 łyżki
ziele angielskie 2 szt Kamis
listek laurowy 3 szt Kamis
suszone grzybki garść
sól prowansalska do smaku Kamis1. Na stolnicę wsypujemy
mąkę tortową.2. Dodajemy
wodę wymieszaną z
jajkiem.3. Dodałam odrobinę
soli i wyrobiłam ciasto.4.
Grzyby zalałam wrzątkiem zostawiłam na godzinę i odsączyłam dodałam do
kapusty którą dusiłam na patelni .5 .Dorzuciłam listek i ziele oraz
przecier pomidorowy .6.Po godzinie duszenia miałam gotowy farsz .7.Rozwałkowałam ciasto i szklanką wycinałam kółka lepiłam pierożki i wrzucałam je do gotującej osolonej
wody .8 Po 5 minutach wyjmowałam .


środa, 17 lipca 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter