Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Panga w zalewie octowej
Pstrąg mielony w galarecie »Na Świątecznym
stole nie może zabraknąć piernika z
żurawiną . Pachnąca
słodycz każdego zachwyci .150g
margaryny100g
cukru100g
miodu lipowego2 łyżki
przyprawy do
ciasteczek korzennych Kamis3
jaja3 płaskie łyżeczki
sody350g
mąki tortowej2 łyżki
kakaożurawinaPolewa do piernika
cukier puder trzcinowy Diamant 200 gram
margaryna 50 gram
kakao 3 łyżki2 łyżki
wodymigdały płatki Kresto1.
Masło,
cukier,
miód,
przyprawę do piernika, wkładamy do garnka, podgrzewamy,mieszamy, do rozpuszczenia
masła, nie gotujemy. Odstawiamy do wystudzenia.2.Do wystudzonej masy dodajemy
jaja roztrzepane
mąkę z
sodą i
żurawinę.3. Wkładamy do foremki okrągłej z kominem wysmarowanej
margaryną i posypaną
mąką 4. Pieczemy w temperaturze 180st. 45 minutPolewa:1. Do garnka włożyłam
margarynę rozpuściłam z
cukrem trzcinowym dodałam
kakao zamieszałam.2. Polewałam ostudzony piernik i udekorowałam
migdałami płatki .



poniedziałek, 23 grudnia 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter