Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Makowiec
drożdżowyBABKA CYTRYNOWA »PiernikPiernik świątecznySkładniki:2 szklanki
mąki3 łyżki
kakao1½ łyżeczki
sody z czubkiem1 łyżka
przyprawy do piernika1 szklanka
cukru100 mili
mleka125 g Kasi1 słoiczek
powideł śliwkowych3
jajkabakalie:
orzechy,
migdały,
rodzynki,
daktyleWykonanie:1-
Mąkę,
kakao,
sodę,
przyprawę do piernika wszystko razem mieszam2-Miękką
Kasię miksuje z
cukrem, dodaje po jednym
jajku, następnie odrobinę
mąki, miksuje , powoli wlewam
mleko i dodaję po łyżce powideł, na przemian z
mąką, aż do wyczerpania się składników i połączenia się w jednolitą masę. Na koniec dodać
bakalie i wymieszać3-Blaszkę do babki wysmarować tłuszczem, i posypać
mąką przełożyć ciasto, które jest dość gęste, wyrównać. Wstawić do zimnego piekarnika ! Następnie nastawić temperaturę na 180 st. C i piec ok. 45 minut, .

środa, 21 grudnia 2011, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter