Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Żurek z
chrzanemBotwinka z
imbirem »Pyszne
rogale z nadzieniem
krówko- wym o smaku
adwokataWstałam rano i postanowiłam zrobić córce niespodziankę. Upiekłam rogaliki z masa
krówko wą o smaku
adwokata . Takich to jeszcze nie robiłam. Wyszły pyszne i delikatne, a smak rewelacyjny . Zresztą produkty HELIO SA BARDZO DOBREJ JAKOŚCI . Więc muszą być pyszne , nie ma wyjścia .Zaczyn:
mleko 125 ml2 łyżki
cukru50 gram
drożdży świeżych
mąką tortowa typ 450 3 łyżkiWymieszałam wszystko razem i zostawiłam na 15 minut pod ściereczką.Składniki:500 gram
maki tortowej typ 4502 łyżki
miodu płynnego125 gram
cukru60 gram
margarynyjajko100 ml
mlekaDodatkowo:masa
krówko-wa mała puszka HELIO
jajko do posmarowania rogalikówWykonanie:Do miski z rozczynem dodałam rozpuszczoną
margarynę z
jajem ,
mlekiem i
miodem- rozbełtałam to-
margaryna ma być ostudzona lekko.Ciasto wyrobiłam i zostawiłam do wyrośnięcia na godzinkę.Ciasto podzieliłam na połowę - z połowy wyszło 8 sztuk więc z całości wyjdzie 16 szt.Na każdy wycięty trójkąt kładłam łyżeczkę masy
krówko wej o smaku
adwokata HELIO.Zwinęłam rogaliki i położyłam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Posmarowałam każdy rogalik rozbełtanym
jajem.Piekłam 25 minut w 170 stopniach



wtorek, 29 kwietnia 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter