Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Schab zapiekany z
serem i
rukoląPlacki z
rukolą »SKŁADNIKI:3szklanki
mąki3
jajamleko 150 gram
olej 150 gramsok z połowy
cytrynycukier 200 gram
lukier200 gram
cukru pudrusok z połowy
cytrynydekoracjestokrotki Dr . Oetkerperełki
cukroweserduszka z masy cukrowejPRZYGOTOWANIE:Do miski włożyłam 3 jaka i
cukier . Miksowałam , aż podwoiło objętość . Do ubitych
jajek z
cukrem dodałam
sok z cytryny i
olej, miksowałam .
Mleko letnie dodałam nadal miksowałam na koniec dodałam przesianą
mąkę z
proszkiem do pieczenia.Jeśli wyjdzie za rzadkie dodajemy trochę
mąki. Piekłam 25 minut w 180 stopniach . Po upieczeniu ostudziłam babeczki i polałam lukrem z
cytryny i
cukru pudru. przyozdobiłam stokrotkami Dr .Oetker perełkami i serduszkami z masy cukrowej :)



wtorek, 20 marca 2012, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter