Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Gołabki w sosie
ostrymBułgarskie ciasto- Caprise »Dzisiaj coś nowego pierwszy raz robiłam a będą to....1
jajkooliwa z oliwek extra vergine
marki Monini 50 mili2 szklanki
mąkimleko tyle aby było nie za rzadkie ani za gęste dałam szklankę
mlekabiała oranżada 4 łyżki
curry 1 łyżeczka150 gram
cukrutwaróg 250 gram
jagody przetworzone ja robiłam w słoiczki zasypywałam
cukrem i gotowałam 15 minut to teraz przydały się do naleśników z
jagodamiPRZYGOTOWANIE:Do miski wlałam
mleko dodałam 1 jako. Zmiksowałam dodałam
mąkę dalej miksowałam dałam łyżeczkę
curry -miksowałam na koniec dodałam oranżadę białą do spulchnienia naleśników.
Oliwę z oliwek dodałam do ciasta wymieszałam i piekłam naleśniki na patelnie juz nie potrzebowałam tłuszczu .
Twaróg i
jagody czyli 250
twarogu i tyle samo
jagód połączyłam i kładłam na upieczone naleśniki.




.środa, 18 lipca 2012, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter