Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Ciacho z
brzoskwiniami z ...Zupa krem z barszczu ... »Jak tu nie kochać słodkości jak one same się proszą aby je robić i jeśćTeraz to słodkie bułeczki mówią zjedzcie nas tak moja córcia mówiła kiedy je zrobiłam
mąka 200 gram
mleko 50 ml2 łyżeczki
proszku do pieczeniaKasia 100 gram
cukier 50 gram
twaróg 150gram-2001 roztrzepane
jajkonadzienie1
jabłkolukiercukier puder 140 grampół
białkaKasię wkładamy do garnuszka i rozpuszczamy w
mleku . Do miski wsypujemy
make z
proszkiem do pieczenia i
cukier. Składniki miksujemy wlewając rozpuszczona
margarynę z
mlekiem. Masę przekładamy na stół dodajemy
twaróg i energicznie zagniatamy ciasto tak aby zrobiło nam się elastyczne. Ciasto rozwałkowujemy na kilka milimetrów i kroimy w kwadraty 8 centymetrowe mi akurat wyszło 12. Na każdym kawałku ciasta kładziemy kawałek
jabłka składamy na pół i sklejamy miejsce zlepienia roztrzepanym
jajkiem . Bułeczki układamy na blaszce pokrytej pergaminem posmarować resztą
jajka i piec 20 minut w 180 stopniach .Z
cukru pudru i
białka robimy
lukier kręcimy, kręcimy i powstaje
lukier polewamy przestudzone bułeczki smacznego


Robiłam z podwójnej porcji aby wyszło nie 12 a 24 sztuki bo u mnie to idzie migiem :)

Szybko sie robi polecam są bardzo smaczne .środa, 07 września 2011, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter