Wykonanie
Na dzisiaj wam proponuje przepyszną szarlotkęCiasto :3 szklanki
mąki tortowej5
żółtek250 gram
margarynyproszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 1 szklankaMasa z
jabłek:2 kg
jabłek miałam kwaskowate150 gram
cukruBeza:5
żółtekcukier 150 gram
budyń o smaku
toffi 1 sztukaCiasto wyrobiłam mikserem wrzuciłam
jaja i
cukier zmiksowałam dodałam
margarynę i
mąkę z
proszkiem do pieczenia ( wszystkie składniki wrzuciłam dopiero wtedy włączyłam mikser) Miksowałam na małych obrotach chwile do złączenia składników . Przełożyłam ciasto na blat dodałam odrobinę
maki i wyrobiłam ciasto zagniotłam je i do lodówki na 30 minut jedna część rozwałkowałam i wyłożyłam na dno blaszki wysmarowanej
margaryną i posypanej
bułką tartą. Drugą część włożyłam do zamrażalnika na 1 godzinę. W tym czasie obrałam
jabłka starłam na tarce i włożyłam do garnka przesmażyłam je z
cukrem i ostudzoną masę wyłożyłam na ciasto . Zmiksowałam
białka z
cukrem i na koniec dodałam
budyń o smaku
toffi i dalej chwilę miksowałam . Wyłożyłam
białko na
jabłka i
ciastem posypałam na
białko skubałam palcami :)Jak widzicie ciasto upiekłam w takiej oto formie Jestem bardzo z niej zadowolona Specjalnie po to ja kupiłam aby móc przykryć ciasto oto tym pojemnikiem plastikowym w razie wyjazdu i przewiezienia ciasta forma jest idealna . Postanowiłam zostawić ciasto na parapecie w kuchni właśnie w tym pojemniku w kuchni mam chłodno więc się nie popsuje ani nic mi nie wpadnie do środka . Forme mam zakupioną ze sklepu
EMAKO.PL Polecam dlatego , że sama wypróbowałam wiem że przyda mi się nie jeden raz i będzie nie tylko do ciasta ale też i do
pieczenia mięsa które bez obaw
będę mogła przykryć pokrywka plastikowa i nie przejdzie mi ciasto. Ciasto mi nie przywarło wyjmowałam je bez żadnych problemów formę myje się bez żadnych problemów . Forma może służyć do pieczenia jak i przewożenia produktów :)

