Wykonanie

Składniki na kruche ciasto:170 g
mąki150 g
cukru110 g
margaryny1
żółtko1 łyżka zimnej
wodypół łyżeczki
proszku do pieczeniaSkładniki nadzienie
jabłkowe:5
jabłek3 łyżki
cukrupół łyżeczki
cynamonuSposób przygotowania:1. Składniki na ciasto zagnieść. Wsadzić do lodówki na 1 godzinę.2. Na patelnie wrzucić obrane i pokrojone w kostkę
jabłka,
cukier i
cynamon. Gotować co chwilę mieszając, aż
jabłka zmiękną. Ostudzić.3. Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na dwie części.4. Jedną część wyłożyć na blasze, oprószyć
bułką tartą, wyłożyć
jabłka. Wyłożyć na górę rozwałkowaną drugą cześć ciasta.5. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st C przez 40 min.



SMACZNEGO!