Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Gofry o lekkim smaku
waniliiMakaronowa kolacja »Nie ma to jak zrobić tort i zostać pochwalonym , jaki to pyszny wyszedł . Miło słyszeć takie słowa od rodziny :)trudność: łatweczas: powyżej 60 minilość porcji: 15
Biszkopt :5 jaj5 łyżek
mąki tortowej5 łyżek
mąki ziemniaczanej100 gram
cukruszczypta
proszku do pieczeniaDodatkowo:masa
krówko wa mała puszka
śmietana 30% 800 mlgwiazdki z
białej czekolady do dekoracji




Ubiłam
jaja na puch masa potroiła się wyszła prawie biała - taka ma być . Przesiałam
maki obydwie z
proszkiem do pieczenia . Dodawałam do ubitych jaj i delikatnie mieszałam. Przełozyłam do wysmarowanej i obsypanej
mąką tortownicy. Piekłam 20 minut w 170 stopniach. Ostudzony
biszkopt przekroiłam na trzy krążki . Ubiłam
śmietanę z
śmietan fiks i 2 łyżkami
cukru. Przekładałam
biszkopt masą
krówko-wą i na to
śmietana , drugi krążek tak samo , masa
krówko-wa i
śmietana . Na wierzch była
śmietana posypałam gwiazdkami z
białej czekolady ale miały kolor żółty . Fajnie wyszło .środa, 22 października 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter