Znalazłam ją tutaj i nie żałuję. To jedna z najdelikatniejszych babek, jakie jadłam, zaraz po tej z advocatem .Wilgotna, delikatna, pyyyszna !5 jaj250 ml śmietany kremówki 30%1 szklanka cukru3 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru (takie po 40 gramów)1 szklanka mąki tortowej1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczeniaŻółtka oddzielić od białek, białka ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem na puszysty krem, następnie wlać śmietankę, stopniowo dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i budyniami. Wszystko zmiksować na jednolitą masę. Na samym końcu dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać łyżką.Masę wylać do natłuszczonej i wysypanej kaszą manną formy babkowej. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50 minut.P.S Piekłam w foremce z kominkiem o średnicy 23 cm.