Wykonanie
Dobry przepis na
biszkopt to połowa sukcesu w przypadku wielu
tortów, serniczków czy kremowych/śmietanowych przekładańców. Ten przepis podrzuciła mi siostra... Kilka godzin po tym, jak biegała z tortownicą
między własnym domem a domem teściowej :) Mimo zepsutego piekarnika
biszkopt wyszedł fenomenalny. Albo dobry przepis... albo dobra kucharka ;)
Biszkopt przygotowany wg tego przepisu stał się bazą sernika gotowanego .
Składniki:5 jaj5 łyżek
cukru2 łyżki kartoflanki3 łyżki
mąki tortowej
proszek do pieczenia (na czubek łyżeczki)Sposób przygotowania:Ubij pianę z
białek. Dodawaj pojedynczo
żółtka. Nie przestawaj miksować na niskich obrotach. Powoli wsypuj
cukier. Drewnianą łyżką delikatnie wmieszaj przesiane z proszkiem
mąki.Wysmaruj tylko dno tortownicy. Wylej ciasto. piecz w 170 st. 25-30 minut.