ßßß Cookit - przepis na Prawdziwy biszkopt ubijany na parze (nic prostszego )

Prawdziwy biszkopt ubijany na parze (nic prostszego )

nazwa

Wykonanie

6 jaj
2 szklanki mąki tortowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
370 g cukru
W dużym garnku gotujemy wodę kładziemy na niego drugi garnek i po 1 min zdejmujemy z ognia(żeby garnki się nie zassały oddzielamy je ściereczką lub papierowym ręcznikiem).
Jajka wybijamy najpierw do miseczki inaczej zrobi nam się jajecznica. Wlewamy do garnka jajka i od razu miksujemy , dodajemy cały cukier i miksujemy aż do uzyskania białej konsystencji .
Przed samym końcem zdejmujemy górny garnek i powoli mieszając łyżką przesiewamy mąkę.
Pieczemy w 180 C przez 35-40 min
Taki kolor ma ubita masa
Ciasta starcza na 28cm tortownicę z "czubkiem"
Źródło:http://itaekspresowo.blogspot.com/2013/03/prawdziwy-biszkopt-ubijany-na-parze-nic.html