ßßß Cookit - przepis na Pstrąg z patelni

Pstrąg z patelni

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Rolada smerfowa
Pstrag z pieczonymi ziemiakami »
Tak bardzo mi się chciał rybki poszłam do Lidla i kupiłam dwie okazałe wypatroszone czyli pstrąga
Usmażyłam go na patelni w dzwonka :)
olej do smażenia
mąka 200 gram do smażenia
pieprz biały mielony do przyprawienia rybki Kamis
sól morska szczypta do smaku Royal Brand
sok z jednej cytryny
3 ząbki czosnku
posiekany, sól, świeżo mielony pieprz
Solę rybę wewnątrz i staram się rozetrzeć sól po całości .Odrobinę pieprzu białego do środka też lekko rozcieram. Wkładam do środka dwie połówki czosnku i skrapiam sokiem z cytryny . Posypuje sola rybę po wierzchu i trochę pieprzu i też skrapiam sokiem z cytryny . Zostawiam na 15 minut aby przeszła ryba aromatem potem kroje w dzwonka . Na rozgrzana patelnie wrzucam olej 2 spore łyżki . Rybę dzwonka maczam w mące a potem na rozgrzany olej kładę i smażę. Do ryby pasuje wiosenna sałatka . Podajemy na sałacie lodowej z pomidorkami .
czwartek, 07 marca 2013, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2013/03/Pstrag-z-patelni.html