Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Przepyszny kawowiec :
Faworki z krupczatki »StrogonowUwielbiam sycące potrawy , a strogonow właśnie taki jest .
Wołowina jest miłą odmiana w strogonowie .Składniki:
polędwica wołowa - 1 kg
pieczarki - 1/2 kg
groszek z
marchewką z puszki 125 g
kukurydza marynowana 125 g
pomidory z puszki rozdrobnione 150 gram
ketchup Kielecki 1 łyżka
papryka ostra mielona 1 łyżeczka
sól i
pieprz biały do smaku
masło klarowane do podsmażenia
wołowinyDo garnka wkładamy
groszek z
marchewką i
kukurydzę.
Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki , dodajemy do pozostałych składników (
groszku marchewki i
kukurydzy ).Dodajemy
sól i pierz szczyptę i gotujemy , powstanie
bulion.
Wołowinę myjemy i dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym , kroimy w paseczki i smażymy na
maśle .Dusimy pod przykryciem 20 minut.Przekładamy z patelni
wołowinę do
bulionu i dodajemy 1 łyżkę
keczupu oraz
pomidory z puszki .Doprawiamy
papryka ostrą .Całość dusimy jeszcze przez 30 min.Wyszła przepyszna i gęsta .



środa, 28 stycznia 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter