Wykonanie

Dzień dobry słoneczka. Chciałabym się was dzisiaj podpytać jakie są wasze ulubione dodatki do obiadu ? jecie surówki, sałatki ? U nas zawsze jest jakiś dodatek w postaci warzyw. Bardzo często robię surówki z
kapusty pekińskiej, kiszonej,
sałaty czy podaje
buraczki lub
ogórki ze słoika w różnej postaci. Uwielbiam także
marchewkę z
groszkiem, tak bardzo, że w zasadzie mogłaby ona stanowić dla mnie danie główne.
Marchewkę z
groszkiem znajdziecie u mnie zawsze w zamrażalniku.Jak ją przygotowuje - gotuje, dodaje do niej zawsze
masło i
bułkę tartą. Pycha mówię wam.Pozdrawiam was cieplutko i życzę miłego dnia.Składniki:- opakowanie
marchewki z
groszkiem - wersja mrożona 450 g- czubata łyżka
masła- szczypta
soli- łyżka
bułki tartejMarchewkę z
groszkiem gotujemy około 15 minut we wrzącej wodzie. Następnie wylewamy ją na sitko. W tym samym garnku rozpuszczamy
masło ze szczyptą
soli i dodajemy ugotowane warzywa. Wsypujemy
bułkę tartą i mieszamy.Przekładamy do miseczki i już mamy pyszny dodatek do obiadu, do
mięs, do pieczonych
ziemniaków czy
ryżu. Pasuje do wszystkiego.Smacznego.W sezonie oczywiście polecam wam użycie świeżych warzyw, teraz ratujemy się mrożonkami.
