Wykonanie

Mam dla was dzisiaj propozycję pysznego dodatku do obiadu. Taki dodatek często robiła moja mama i pamiętam, jak nam bardzo smakował. Ja również czasami taki robię.
Marchewka z
kalarepką to naprawdę pyszne połączenie. Zazwyczaj podajemy
marchewkę z
groszkiem lub samą do obiadu, a czy próbowaliście już
marchewki z
kalarepką. Jeżeli nie macie ochoty na dodatek
masła z
bułką to możecie dodać odrobinę samego
masła lub
oleju.Zapraszam i życzę smacznego.Składniki:- 2
kalarepy- 4
marchewki- 3 łyżki
masła- szczypta
soli- 1 łyżka
bułki tartejKalarepę i
marchewkę obieramy ze skóry.
Marchewkę kroimy na plasterki a
kalarepę w kostkę. Warzywa przekładamy do garnka i zalewamy
wodą, dodajemy pół łyżeczki
soli i gotujemy pod przykryciem. Następnie warzywa odcedzamy i przekładamy do miski lub głębokiego talerza.W garnku rozpuszczamy
masło, dodajemy szczyptę
soli i
bułkę tartą, mieszamy. Polewamy warzywa i podajemy. Takie warzywa świetnie pasują do
mięs, do innych warzyw czy do dań z grilla.