Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Leczo warzwne z
makaronemPizza na grubym spodzie »No to dalej eksperymentuje z drożdżówkamiSkładniki na
ciasto drożdżowe :500 gram
mąki tortowej200 ml
mleka50 gram
drożdży świeżych5 łyżek
cukru do ciasta1 łyżka
cukru waniliowego Kamis
margaryna 125 gram roztopionaFarsz drożdżówko wy :
marmolada 150 gramKruszonka:
masło 50 gram
mąka 50 gram
cukier 50 gram
Jajko 1 do posmarowania drożdżówek iZ tego przepisu wyjdzie 12 sztuk :)Kruszonka:
Margarynę ,
cukier i
mąkę zagniotłam i na czas wyrobienia ciasta włożyłam do lodówki.Ciasto:Do miski wyspałam
mąkę zrobiłam zagłębienie .Do szklanki wlałam 100 mil
mleka ,dodałam rozkruszone
drożdże i łyżkę
cukru , rozmieszałam, dodałam 3 łyżki
mąki. Zostawiłam pod ściereczką na 30 minut. Po tym czasie przelałam do zagłębienia w
mące. Resztę
mleka jajo rozpuszczoną
margarynę Kasię i
cukier dodałam do pozostałych składników. Wymieszałam i zagniotłam ciasto , zostawiłam na godzinę pod ściereczką .Wykonanie:Ciasto podzieliłam na 12 części robiłam placuszki.
Marmoladę przełożyłam na placuszki zawijałam je do środka i kładłam do formy wyłożonej papierem . Jedna koło drugiej . Posmarowałam je rozbełtanym
jajkiem , posypałam kruszonka startą na tarce i o pieca poszły.Piekłam 25 minut w 170 stopniach.


niedziela, 18 sierpnia 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter