Wykonanie
No i rogalomania poszła w ruch.. przyszykowałam
ciasto drożdżowe..ciasto pięknie wyrosło...i na początek mini rogaliki..takie na jeden ...no może ..dwa lub trzy kęsy..ciasto rozwałkowałam , przełożyłam na rogalomanię..praktycznie jeden ruch wałkiem i już mamy gotowe wycięte ciasto na 16 małych rogalików..teraz tylko łyżeczka w dłoń..i zabieramy się do nadziewania..taką łyżeczką idealnie odmierza się ilość farszu...u mnie była to
marmolada..wyznaczone miejsce -specjalny otworek też ułatwia nam pracę..teraz wystarczy tylko rogaliki zwinąć..i odstawić do wyrośnięcia..a
potem do piekarnika...a
potem ..no cóż..tylko jeść...Używanie rogalomanii naprawdę sprawia przyjemność i ułatwia pracę ..Chcecie bez problemu przygotować i
mieć idealne i równe rogaliki ? Nic trudnego..wystarczy zaopatrzyć się w rogalomię ..polecam ..bo naprawdę warto..

50 dkg
mąki4 dkg
drożdży1 szkl.
mleka50 g
masła rozpuszczonego1
jajko2 łyżki
cukru1
cukier waniliowydżem lub
marmoladaZ
drożdży i
mleka przygotować rozczyn, dodać do
mąki wraz z
żółtkiem,
masłem,
cukrem i
cukrem waniliowym.Wyrobić ciasto ,przełożyć do miski, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia .Podzielić na dwie części, rozwałkować na kształt koła .Przełożyć na rogalomanię , wyciąć trójkąty, nałożyć
marmoladę i zwijać rogaliki.Układać na przygotowanej blasze, odstawić do wyrośnięcia na 30 minut. Następnie posmarować rozmąconym
białkiem. Piec około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.Po wystudzeniu można posypać
cukrem pudrem.





