ßßß Cookit - przepis na Rolada smerfowa

Rolada smerfowa

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Pizza z szynką
Pstrąg z patelni »
Postanowiłam trochę pobawić się w kuchni jak wiadomo jutro Dzień Kobiet oto moja propozycja
Rolada smerfowa
pół szklanki mąki tortowej
4 jaja
cukier 120 gram
2 łyżki rozpuszczonej margaryny (miałam Kasię )
śmietanka 30% 400 gram i galaretka niebieska ( smaki wieloowocowy)
Miksujemy jaja z cukrem dodajemy make i mieszamy na koniec dodajemy rozpuszczona margarynę . Wymieszane ciasto wykładamy na blaszkę do pieczenia pieczemy na papierze do pieczenia Upieczony biszkopt wykładamy na ściereczkę i zawijamy zostawiamy na 40 minut Po tym czasie ubijamy śmietanę dodajemy galaretkę niebieską rozpuszczona w 2 łyżkach wody. Ubijamy wykładamy na ostudzony biszkopt i znowu zawijamy wstawiamy do lodówki na godzinkę i gotowa można polać czekolada posypać cukrem pudrem albo bez niczego :)
Wiecie co mi się w niej podoba szybko się ja robi :) i ma fajny kolor smak też niczego sobie :)
czwartek, 07 marca 2013, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2013/03/Rolada-smerfowa.html