Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Rosół niedzielnyPierniki Wigilijne »Postanowiłam upiec pierniczki z dodatkiem
piwa . ależ mąż miał niespodziankę.75 g
margaryny do pieczenia200 g
cukru150 ml
piwo Książęce czerwony lager o ciepłej nucie karmelu i lekkiej goryczki200 g
miodu lipowego600 g
mąki tortowej2
jaja2 łyżeczki
proszku do pieczeniaOpakowanie
przyprawy do piernikówSkórka otarta z połowy
pomarańczy1. Do garnka wkładam
margarynę,
cukier ,
piwo i
miód rozpuszczam wszystko .2. Do miski wsypuje
mąkę przesianą z
proszkiem do pieczenia.3. Dodaje
przyprawę do pierników całą i skórkę otartą z
pomarańczy .4. Teraz dodaję do sypkich składników letnią
margarynę i
jaja roztrzepane zagniatam ciasto.5. Wkładam do lodówki na noc .6. Na drugi dzień wałkuje ciasto na pół centymetra i wykrawam różne kształty .7. Pierniczki układam na papierze do pieczenia i piekę 15 minut w 170 stopniach .8. Po upieczeniu pierniki są pyszne wzbogacone smakiem
piwa Książęcego .
piątek, 13 grudnia 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter