ßßß Cookit - przepis na Pierniczki miodowe

Pierniczki miodowe

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 25
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 500 gramów
jajko 1 sztuk
margaryna 0.75 kostek
miód 1 szklanek
cukier 0.5 szklanek
przyprawa do piernika 1 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
Wykonanie:
Roztopić margarynę z cukrem i miodem. do wystudzonej masy wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem i przyprawą, dodać jajko i wyrobić ciasto. Zagniecione ciasto pozostawić pod przykryciem na 1,5 godz.
Rozwałkować na grubość 5 mm i wycinać foremkami pierniczki, układać na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut w 190 stopniach.
Uwagi:
Pierniczki najlepiej smakują po 2 tygodniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Komentarze:
Autor: Error3
Data: 2009-11-21
smaczne ciasteczka
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3529/Pierniczki-miodowe