Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 25(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 500 gramów
jajko 1 sztuk
margaryna 0.75 kostek
miód 1 szklanek
cukier 0.5 szklanek
przyprawa do piernika 1 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowychWykonanie:Roztopić
margarynę z
cukrem i
miodem. do wystudzonej masy wsypać
mąkę wymieszaną z proszkiem i przyprawą, dodać
jajko i wyrobić ciasto. Zagniecione ciasto pozostawić pod przykryciem na 1,5 godz.Rozwałkować na grubość 5 mm i wycinać foremkami pierniczki, układać na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut w 190 stopniach.Uwagi:Pierniczki najlepiej smakują po 2 tygodniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: Error3Data: 2009-11-21smaczne
ciasteczkaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: