ßßß Cookit - przepis na Biscotti

Biscotti

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Truskawkowy raj
Truskawkowe niebo »
Biscotti
Witajcie drodzy czytelnicy
zostałam zaproszona do wspólnego wypiekania z innych blogerami "Wypiekanie na śniadanie"
Troszkę z nie dowierzaniem robiłam te cudaczne jedzonko , ale kiedy upiekłam moja radość była ogromna . Nie dość , ze szybko to jeszcze i smacznie . Biscotti- podwójnie pieczone.
Przepis Biscotti
150 g mąki pszennej
70 g białego cukru
1 jajko
100 g migdałów w całości ze skórką ( dałam migdały i rodzynki sułtanki )
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Szczypta soli
Skórka otarta z 1 cytryny( dałam parę kropel aromatu cytrynowego )
Wykonanie
Do misy wrzuciłam jajko i cukier
Zmiksowałam na puch
Dodałam mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i aromat cytrynowy parę kropel.
Wyłączyłam mikser.
dodałam migdały i rodzynki wymieszałam łyżką.
Zmoczyłam dłonie i przełożyłam ciasto na blasze wyłożoną papierem do pieczenia zrobiłam batonik.
Batonik ma mieć z 25 cm długości i 6 cm szerokości z 2 wysokości.
Piekłam 20 minut w 170 stopniach .Potem wyjęłam i zostawiłam na 20 minut pokroiłam w placuszki i jeszcze chwilę podpiekłam z obu stron 15 minut.
Dziękuję za wspólne pieczenie.
Paweł http://www.chleby.info/2014/06/biscotti.html?showComment=1402852965898#c6144088459633982782
Chleby.info
Przepisy Aleksandry i Jej Mamy
Kuchnia Maryny
Jak pączek w maśle
Kulinarne szaleństwa Maniusi
Moje domowe kucharzenie…
Różowa kuchnia
Małe kulinaria
Kulinarna piniata
Moje Małe Czarowanie
Fabryka Kulinarnych Inspiracji
Magia w kuchni
Po prostu Marghe
Nasze życie od kuchni
eMMa kreatywna
Cukry Proste
Stylowa kuchnia
Czary-gary w kuchni
Moje wypieki i nie tylko
Z miłości do słodkości…
Agata gotuje
Przy kuchennym stole
Ulubione przepisy
Smaczna Pyza
sobota, 14 czerwca 2014, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2014/06/Biscotti.html