Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Sałatka jarzynowa z
poremCytrynowa pianka z
krówką i ... »Tradycja tradycją ale pierogi zawsze były i będą na
stole Wigilijnym. Nawet na Sylwestra pasują, bo kto ich nie lubi :)Ciasto pierogowe:4 szklanki
mąki2 łyżeczki
soli2 łyżeczki
oleju rzepakowegoFarsz:4 garście
suszonych grzybów (
prawdziwki , kozlaki )1 kg
kiszonej kapusty2
marchewkilistek laurowy Kamis 3 szt
ziele angielskie Kamis 3 szt
sól i
pieprz3 łyżki
oleju rzepakowego1.
Kapustę moczymy , kroimy drobno i do garnka.2. Gotujemy i dusimy , dodajemy
ziele angielskie ,
listek laurowy i drobiowy rosołek .3. Dusimy na odrobinie
oleju , doprawiamy
solą i
pieprzem .4. Dodajemy startą
marchew.5.
Grzyby zalewamy wrzątkiem zostawiamy na godzinę , kiedy
woda ostygnie myjemy
grzyby i przekładamy do czystej gorącej
wody jeszcze raz płuczemy i dodajemy do
kapusty .6.
Grzyby jak są większe to kroimy drobniej, a jak są małe to wcale nie kroimy.Ciasto pierogowe:1.
Mąkę wsypujemy do miski robimy wgłębienie w niej , dodajemy
sól.2. Wlewamy wrzątek i mieszamy
łopatka drewnianą .3. Na koniec dodajemy
oleju , ciasto zagniatamy jest elastyczne.4. Wałkujemy wycinamy szklanką kółka i nakładamy farsz kapuściany, zlepiamy brzegi .5. Wrzucamy do wrzącej
wody z odrobiną
soli i
oleju . Gotujemy 3-5 minut.6. Po ugotowaniu i odsączeniu z
wody smażymy.


poniedziałek, 30 grudnia 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter