Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Szczawiowa na
jogurcie ...
Cytrynowe ciacho z bitą ... »Batonik ze
śliwkamiSzybkie sucharki o fajnym smaku i wyglądzie . Każdemu zasmakują . Idealne do
kawki lub na pogaduchy z koleżankami .trudność: łatweczas: 30-60 minilość porcji: 20Batonikze
śliwkami - SKŁADNIKI:300 gram
mąki pszennej140 gram
cukru2
jajkaRodzynki 70 gram
Śliwki kalifornijskie 50 gramSkórka kandyzowana pomarańczowa 50 gram
Orzechy nerkowca 100 gram1 łyżeczka
proszku do pieczeniaSzczypta
soliZmiksowałam
jaja z
cukrem na puch , masa podwoiła objętość.Przesiałam
mąkę z
proszkiem do pieczenia.Dodawałam stopniowo miksując na najniższych obrotach.Wrzuciłam kolejno
rodzynki pokrojone
śliwki i skórkę kandyzowaną, zmiksowałam.Dodałam
orzechy nerkowca lekko słonawe.Ciasto będzie klejące ale nie przejmujcie się tym takie ma być.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.Moczymy ręce w wodzie i przekładamy połowę ciasta na papier formując batonik .Kiedy już uformujemy batonik zabieramy się za pozostała część ciasta i formujemy drugi batonik.Pieczemy 25 minut w 170 stopniach .Wyjmujemy zostawiamy do ostudzenia.Kroimy na paseczki 2 centymetrowe i ponownie wstawiamy do pieca by nam sucharki się przypiekły troszkę .



wtorek, 07 października 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter