Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Gotowana babka - Callebaut W2NVKalafiorowa »Postanowiłam trochę urozmaicić moje ciasto. Chciałam uzyskać efekt murzynka ale nie używając
kakaa i udało się ciut bledsze ale jakie smaczne.Składniki:
mąką pszenna 3 szklanki
cukier 150 gram
cukier trzcinowy zmielony pół szklanki3
jajaproszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 200 gram
woda 5 łyżek
wódka lub
spirytus 2 łyżki ( ja
daje 50 gram )Dodatkowo:
kokos 200 gram
mleko 200 gram
cukier 50 gramDo garnka wlewamy
wodę wkładamy
margarynę i
cukier trzcinowy zmielony, rozpuszczamy i dodajemy
wódkę.
Mąkę z
proszkiem do pieczenia przesiewamy .Do ostudzonej masy dodajemy
żółtka mieszamy aby się połączyłam .Dodajemy
mąkę z
proszkiem do pieczenia.
Białka ubijamy z odrobiną
soli na sztywno.Dodajemy do masy mieszamy do połączenia składników.Formę prostokątną smarujemy
margaryną i posypujemy
bułką tartą albo
mąką .Wykładamy ciasto do blaszkiDo garnka wkładamy
mleko i
cukier mieszamy do rozpuszczenia.Dodajemy
kokos mieszamy , aż składniki się wymieszają.Ostudzony
kokos wykładamy na ciasto.Pieczemy 60 minut w 170 stopniach .
wtorek, 28 października 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter