Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« OgórkowaSzczawiowa na
cielęcinie »Tym razem murzynek z
kokosem bedzie inny . Przełożę go
ciastem i bedzie bardziej soczysty .Ciasto:- 1 kostka
margaryny- 1.1/2 szklanki
cukru- 1/2 szklanki
wody- 3 płaskie łyżki
kakao- 4
jajka (
białka oddzielnie)- 2 szklanki
mąki tym 500 Młyn Kopytowa- 1 i 1/2 łyżeczki
proszku do pieczeniaDodatkowo :50 ml
wódki lub
spirytusuMasa kokosowa:- 4
białka- 200 g
cukru- 250 g
wiórków kokosowychWykonanie ciasta:Do garnka włożyłam
margarynę , wsypałam
cukier , wlałam
wodę i dodałam
kakao.Garnek trzymałam na średnim gazie i mieszałam do rozpuszczenia i połączenia składników.Na koniec dodałam 50 ml
wódki .Zostawiłam do ostudzenia ( odlałam pół szklanki masy ,
potem poleje ciasto -bedzie polewa)Do ostudzonej masy dodałam 4
żółtka , wymieszałam.Przesiałam
mąkę z
proszkiem do pieczenia i dodałam do masy mieszałam, aż do ostatniej
mąki.Ubiłam piane z
białek i dodałam , mieszałam łyżką delikatnie.Do prostokątnej formy wsadziłam papier do pieczenia i na to wyłożyłam większą połowę ciasta.Wykładamy
kokos z
białkiem i resztę ciasta kładziemy na
kokos.pieczemy 60 minut 170 stopniach .Wykonanie masy kokosowej :Zmiksować
białka z
cukrem.Dodać
kokos ( mieszać łyżką)
wtorek, 28 kwietnia 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter