Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Sushi z
łososiem w sosie ...Galareta drobiowa-
jaja »Tak sobie myślę , za oknem piękny dzień się zapowiada Mam zamiar spędzić go dzisiaj w ruchu , czyli wyruszam na miasto . Nie
będę miała dzisiaj czasu na siedzenie w kuchni . Na szybko deser przygotowałam. który już chłodzi się w lodówce . Jedni uznają to za klapę inni za fajny pomysł. Najważniejsze , że mi odpowiada i mojej córce :PSkładniki:
galaretka agrestowagalaretka brzoskwiniowaśmietana 30% 400 ml
cukier puder 3 łyżki
truskawki i
borówki do dekoracji
Galaretki rozrabiamy w dwóch słoikach po 400 ml
wody- szybciej stężeje .do kieliszków a trzeba ich 6 wlewamy ochłodzoną
galaretkę brzoskwinią , wkładamy do lodówki do stężenia na skos maja stać .Kiedy
galaretka zastygnie wlewamy
agrestową schłodzona i wstawiamy do lodówki do stężenia.Ubijamy
śmietanę z
cukrem pudrem wkładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy nasze kieliszki z
galaretkami.Dekorujemy
truskawkami i
borówkami, pyszny deser polecam .


poniedziałek, 12 maja 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter