Czynić dobro.I dostawać dobro.Uśmiechy.Odwzajemnione.Na dzisiejszą niepogodę poleca się też deser niebo z chmurkami.Deser z galaretką, mascarpone i borówkamigalaretka różowa (smak margarita)szklanka wrzącej wody100 g mascarpone100 ml śmietany kremówki 30%łyżeczka cukru pudruszczypta barwnika w proszku fioletowego (opcjonalnie)garść borówekkilka listków miętyGalaretkę rozpuścić w mniejszej ilości niż na opakowaniu (w oryginalne 1,5 szklanki wody), czyli w szklance wrzątku.Zostawić do ostygnięcia, przelać do pucharku, wstawić do lodówki w celu stężenia.Kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno, dodać mascarpone i barwnik (opcjonalnie) zmiksować na najniższych obrotach.Masę wyłożyć na galaretkę, na wierzch dodać borówki i listki mięty.