Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Rogale maślane z
dżemem ...Pączki z
marmoladą »Tłusty czwartek więc
faworki upiekliśmy rodzinnie nie ma to jak wspólne pieczenie rodziców z dziećmi1 kg
mąki tortowej typ 4502 łyżeczki
proszku do pieczenia2
jaja8
żółtek2 łyżki
spirytusu400 gram gęstej
śmietany 18% dałamdodatkowo:
olej do smażenia,
cukier puder do posypania
cukier waniliowy 30 gram1. Wsypujemy
mąkę do miski .2. Dodajemy
żółtka ,
jajka i
proszek do pieczenia.3. Dodajemy
spirytus i
śmietanę.4. Zagniatamy ciasto.5. Dzielimy je na 4 części i wkładamy do lodówki na godzinę.6. Wałkujemy każdy kawałek podsypując
mąką bardzo cienko.7. Kroimy nożem paski a
potem skośnie robimy dziurkę i przekładamy końce.8. Nagrzewamy
olej i smażymy na rumiano wyjmujemy odcedzamy i posypujemy
cukrem pudrem połączonym z
cukrem waniliowym.


czwartek, 27 lutego 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter