ßßß Cookit - przepis na Faworki z cukrem waniliowym

Faworki z cukrem waniliowym

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Rogale maślane z dżemem ...
Pączki z marmoladą »
Tłusty czwartek więc faworki upiekliśmy rodzinnie nie ma to jak wspólne pieczenie rodziców z dziećmi
1 kg mąki tortowej typ 450
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jaja
8 żółtek
2 łyżki spirytusu
400 gram gęstej śmietany 18% dałam
dodatkowo:
olej do smażenia,
cukier puder do posypania
cukier waniliowy 30 gram
1. Wsypujemy mąkę do miski .
2. Dodajemy żółtka , jajka i proszek do pieczenia.
3. Dodajemy spirytus i śmietanę.
4. Zagniatamy ciasto.
5. Dzielimy je na 4 części i wkładamy do lodówki na godzinę.
6. Wałkujemy każdy kawałek podsypując mąką bardzo cienko.
7. Kroimy nożem paski a potem skośnie robimy dziurkę i przekładamy końce.
8. Nagrzewamy olej i smażymy na rumiano wyjmujemy odcedzamy i posypujemy cukrem pudrem połączonym z cukrem waniliowym.
czwartek, 27 lutego 2014, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2014/02/Faworki-z-cukrem-waniliowym.html