Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Mocno
czekoladowy piernikNaleśniki - pyszne śniadanie »Tradycja tradycją ale jednak lobię tworzyć nowe ciasta . Dzisiaj makowiec piaskowy . Bardzo fajne ciasto i szybkie .
mąka pszenna 300 g
maka ziemniaczana 100 g
cukier 200 gram
margaryna 250 g
jaja 4 szt.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mak mielony pół szklanki BacKmitparę kropel
olejku migdałowego.
Lukier:200 gram
cukru pudrusok z cytrynydodatkowo:dmuchane chrupki w
mlecznej czekoladzie 2 garście.Miksujemy
jaja z
cukrem na puch -masa podwaja objętość robi się jakby nadmuchana piana.Rozpuszczamy
margarynę i ostudzoną dodajemy do ubitych jaj .Teraz przesiewamy obydwie
mąki z
proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy jajecznej .Na końcu dodajemy
mak i miksujemy na najmniejszych obrotach .Dodajemy parę kropel
aromatu migdałowego.Blaszkę smarujemy
margaryną i obsypujemy
mąką .Przekładamy ciasto , pieczemy 50 minut w 170 stopniach.Po upieczeniu i ostudzeniu polewamy lukrem i posypujemy kuleczkami dmuchanymi z
czekolady.




środa, 17 grudnia 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter