Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« TopFit produkty GRANEXDrożdżówki z
białym serem »Jola pokazała mi jak robi swoje paluchy , bardzo mi się spodobały i postanowiłam też zrobić . Dziękuje Jola za inspirację .
mąka pszenna typ 500 500 g
drożdże świeże 40 g
cukier 1 łyżeczkaciepła
woda 350 ml ( w razie zbyt gęstego ciasta dodajcie jeszcze z 40 ml
wody )
sól 1 łyżeczka
Oliwa z oliwek 1-2 łyżkiDodatkowo:
ser gouda starty na tarce 200 g
szynka dojrzewająca 8 plastrów
keczup Tomato DeveleyDo miski wsypujemy 500 g
mąki i robimy dołek .Do szklanki wlewamy 150 ml
wody ciepłej, wkruszamy do niej
drożdże i łyżeczkę
cukru wsypujemy.Mieszamy aż
drożdże się rozpuszczą.Rozpuszczone
drożdże wsypujemy do dołka z
mąką i delikatnie mieszamy aby powstała zawiesina .Zostawiamy na 15 minut pod przykryciem.Po 15 minutach dolewamy 200 ml ciepłej
wody.Wsypujemy
sól i wlewamy
oliwę z oliwek .Włączamy robota i wyrabia ciasto z 5 minut .Zostawiamy na godzinę do wyrosniecia.Po godzinie wałkujemy ciasto na prostokąt i kroimy na 8 kawałków ( najlepiej prostokąty , na jednej połowie robimy nacięcia niżej bedzie obrazek jak to zrobić)Na jednej części smarujemy
keczupem i kładziemy
szynkę i posypujemy
startym serem .Zwijamy w rurkę.Pieczemy 15-25 minut w 170 stopniach.Podajemy z
keczupem.







piątek, 22 maja 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter