Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Szczawiowa
Pieczarki faszerowane
Serem ... »No to jak dzisiaj zapytałam córkę . Jaki chlebuś zrobić ????? . Odpowiedz uzyskałam odrazy jak z torpedy
dynia ja chce
dynie i to prażoną w
chlebku . Jestem dobra mamuśka i robie chlebuś dla córci .Składniki:225 g
mąki pszennej225 g
mąki żytniej typ 720 Młyn Kopytowa2 łyżeczki
suszonych drożdży instant2 łyżeczki
soliłyżeczka
cukru300 ml letniej
wodypestki dyni prażone 1 szklankadwie garście pestek dyni na wierzch na chlebekDo misy wsypujemy
mąki które najpierw przesiewamy przez sito .Dodajemy
drożdże instant i zalewamy ciepła
wodą.
cukier i
sól wsypuje do reszty składników.
sezam wsypuje do
mąki i miksuje koło 15 minut aby ciasto wyrobiło się dokładnie.Ciasto odchodzi od misy - wiemy że to znaczy że jest ok .Zostawiamy ciasto pod ściereczką na dwie godziny do wyrosniecia.Po 2 godzinach przekładamy ciasto do formy i obsypujemy
sezamem.Pieczemy w 250 stopniach 15 minut i zmniejszamy do 230 i następne 15 minut teraz do 200 i 15 minut i chlebek upieczony .
sobota, 11 kwietnia 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter